Slecht slapen

Ongeveer twee weken geleden heb ik kennis gemaakt met Lisa van Droomgeluk. Zij is slaapcoach. Lisa heeft mij uitgelegd wat een slaapcoach doet en waarom het zo super belangrijk is dat kindjes goed slapen. Uit eigen ervaring weet ik dat dat niet vanzelfsprekend is.  Ons kleintje wilde echt niet alleen zijn. De box, die stond het eerste half jaar werkeloos toe te kijken.

Als je er alleen maar aan dacht om haar neer te leggen werd ze al wakker. Dus dan toch maar weer in de draagdoek.

De hele dag op de bank liggen met je kleintje op de buik is voor een paar dagen heel fijn, maar daarna begint het toch weer te kriebelen om iets te gaan doen. Lekker laten zitten tijdens de lunch. Ze zitten lekker geborgen bij mama of papa. Zoals Lisa mij uitlegde, voor de kleintjes die niet graag alleen slapen is alle rust die ze pakken mooi mee genomen. Dus wil je graag iets doen, dan is zo’n doek of drager echt een uitkomst.

Maar waarom werkt dat nu zo goed?

Als kindjes in de juiste houding in de draagdoek of draagzak zitten, dan ontspant hun hele lijfje. Als die drager dan ook nog eens fijn zit voor jou en jij lekker je ding kunt doen, dan ben jij ook lekker ontspannen. Jouw Zen-moment wordt overgenomen door je kindje, hij of zij wordt bij iedere stap of beweging van jou lekker gewiegd, en je kleintje is ook nog eens helemaal omhult met die heerlijke mamma geur.

Het is niet voor niks dat baby’s in de buik vaak slapen als mama lekker bezig is. Zoals ik al eerder zei, veel dichterbij dan in de buik slapen gaat zo’n kleintje niet komen. Slaap lekker…

Wil je meer informatie over slaapcoaching kijk dan op https://droomgeluk.com/.