Wat is een onbuhimo?

Een onbuhimo is een draagzak zonder buikband, hierdoor is hij ideaal voor zwangere mama’s. Je hebt helemaal niets wat je over je zwangere buik heen moet klikken of knopen. Op deze manier hebben allebei je kindjes de ruimte.

Je gebruikt een onbuhimo voor rugdragen. Hij is net als een ringsling klein en daardoor makkelijk mee te nemen. Hierdoor is hij ideaal om je dreumes of peuter te dragen die toch echt niet meer wil lopen of in de buggy wil. Het voordeel ten opzichte van een ringsling is dat je hem over beide schouders draagt. Het nadeel is dat hij alleen geschikt is voor rugdragen dus moeten kindjes wel echt zelfstandig kunnen gaan zitten.

Het leuke aan een onbuhimo is dat je zelfs je kleuter tot 20kg stukken kan dragen als hij of zij tijdens een lange wandeling even uit wil rusten en jij en de rest van je gezin nog wel zin hebben om verder te lopen. Kortom een leuke draagzak die erg onbekend is en die zorgt dat ouders er met verbazing achter komen dat ze hun kinderen veel langer door kunnen dragen.

Gewone onbuhimo

Halfbuckle draagzak als onbuhimo

Je kunt ook je halfbuckle draagzak omtoveren tot een onbuhimo. Dit kan allleen als je een halfbuckle draagzak hebt waarvan je de buikband er helemaal uit kan halen. Je haalt dan beide ‘schouderdoeken’ door het stuk waar de heupband in zat, en je knoopt deze af met een ‘Tibetan Finish’. Deze zit gekruist op je borst. Het enige nadeel is, dat als je een draagzak hebt van wat ruwer stof je de schouderdoeken niet zo makkelijk door de draagdoek kunt halen zonder dat deze opstroopt. En je dus de benen van je kindje niet meer van knieholte tot knieholte ondersteund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *