Rekbare draagdoek

Een rekbare draagdoek is een lange doek van ongeveer 5 meter. Deze doek is meestal maar in 1 maat verkrijgbaar.

Voor een rekbare draagdoek gebruik je de PWCC oftewel de Pocket Wrap Cross Carry. Dit is een knoop die je helemaal voorbereid voordat je je kindje in de draagdoek zet en die ook nog eens blijft zitten als je je kleintje er (op de juiste manier) uit haalt. Wat erg ideaal is, omdat je je kindje uit de doek kan halen om te verschonen en voeden en hem of haar weer gemakkelijk in de doek terugzet.

De knoop voor een rekbare draagdoek is redelijk makkelijk te leren en vergt wel even wat handigheid om de juiste spanning te krijgen én een ‘zitje’ te maken zodat de beentjes niet gaan hangen en de doek dus niet ‘uitzakt’. Maar als je dat eenmaal doorhebt is het een eitje.

Nog even twee aandachtspunten, doordat er drie lagen stof over de rug van je kindje zitten zijn veel doeken snel warm (ik heb ook een hele dunne te huur). Daarnaast is een rekbare draagdoek absoluut niet geschikt om te rugdragen. Je kindje kan zicht namelijk met de veelgebruikte voor geweven doek uitwurmen.

De rekbare draagdoek is voor mij de ideale newborn doek, omdat hij lekker zacht en soepel is en als een tweede huid om jouw en je kleintje heen zit. Ook fijn dus om zonder shirts/romper te dragen, zodat je extra veel huid-op-huid contact hebt. Lekker genieten dus samen!