Ergonomisch dragen: de drager zit prettig voor degene die draagt

En dan het laatste deel over ergonomisch dragen. Zorgen dat de drager prettig zit voor degene die draagt.

Eén van de belangrijkste dingen is dat de drager past. Een draagdoek past eigenlijk altijd. Maar ik raad aan om een draagzak eerst te passen. Dat kun je zelf met een verzwaarde knuffel of een zak aardappelen, of bij een consulent met een draagpop. Iedere drager is ontworpen voor een bepaalde doelgroep. Daarom zit iedere drager fijn bij bepaalde mensen en bij anderen juist helemaal niet.

Daarnaast kom je op het stuk hoe gebruik je een draagzak of draagdoek. En hoe stel je hem nu af. Hiervoor hebben we het gehad over hoe een drager fijn zit voor je kindje. Maar voor jou zijn er in ieder geval twee dingen om op te laten. Zorg dat je hoog genoeg draagt. Je kunt je voorstellen dat de vrouw in de linker afbeelding snel last van de rug krijgt. Daarnaast is het fijn als je op ‘de kop van je schouder’ draagt, of in ieder geval niet op je nekspier. Als je met die twee dingen rekening houdt, zal je zien dat de heupband van een draagzak eigenlijk een tailleband is. En dat je veel langer prettig kan dragen zonder last te krijgen van je rug of schouders.

Dit was een greep uit het ergonomisch dragen. Ik hoop dat het jullie helpt om in ieder geval te dragen en dat er steeds minder draagzakken en draagdoeken onder in de kast verdwijnen.

Mocht je graag (meer) willen dragen of zit je drager toch nog niet lekker. Neem dan even contact op.

Veel draagplezier samen!