Dragen en donspakjes, een goed idee?

Het weer is een beetje zachter aan het worden. Maar er gaan nog mensen op vakantie naar de sneeuw en carnaval komt er natuurlijk weer aan. Dus toch nog even een berichtje over het gebruik van warme jassen en pakjes.
Wanneer je draagt is het mooiste natuurlijk als je je kleintje onder een draagjas kan dragen. Maar misschien heb je die niet of is je peuter daar toch wel al groot voor. Houdt dan zeker rekening met wat voor warme kleding je je kindje aantrekt.

Een donsjas of een andere ‘fluffy’ jas is natuurlijk lekker warm, maar dat is doordat er een laagje lucht tussen zit. Als je je kindje daarna in een drager zet of knoopt dan trek je deze aan, waardoor je de lucht eruit drukt. Dit betekend dat je dan juist de isolatie en de warmte gaat missen.

Dus kies bij het dragen voor kleding die de warmte op een andere manier vasthoudt, anders loop je kans dat je kindje het toch koud krijgt.

Verder natuurlijk een lekker muts op en warme sokken, slofjes en/of schoenen aan. Misschien zelfs beenwarmers of een kol.

Geniet lekker van het buitenzijn!