Geweven draagdoek

Een geweven draagdoek is een lange doek van meestal 4,60 meter. Deze doek is dan maat 6 en dit is de meest gebruikte maat.

Je kunt met een geweven doek veel verschillende knopen maken. De Front Wrap Cross Carry oftewel FWCC is de meest gebruikte knoop voor het buikdragen. Hij is redelijk makkelijk te leren en je hebt er geen 3 handen voor nodig.

Voor het rugdragen zou ik je dan de “Ruck’’ leren, dit vergt wel iets meer draagervaring. Maar wees niet bang we oefenen altijd eerst met een draagpop.

Een geweven doek heeft (behalve een canvas variant) altijd een heel klein beetje diagonale rek. Hierdoor vormt de doek mooi naar zowel jouw lijf als dat van je kindje. Daarnaast zorgt deze rek er ook voor dat je hem heel mooi aan kan spannen. Let wel op, deze rek is minimaal en is dus heel anders dan een rekbare doek, waardoor de knopen voor deze twee typen doeken ook echt anders zijn. Een geweven doek is dus een hele veelzijdig doek en kun je zowel voor een pasgeboren baby, als een peuter of kleuter gebruiken. Hij past namelijk altijd!

Dus of je nu samen naar het park gaat of een keer gaat wandelen in de sneeuw (in dit geval met nog een draagjas aan) je hebt een geweven draagdoek na wat oefening echt snel geknoopt, waarna je samen lekker van al het moois in de natuur kan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *