Wat is een ringsling?

Een ringsling is een korte doek met 2 ringen eraan waar je de doek doorheen rijgt en hij vanzelf klemt. Je kunt hem gebruiken vanaf de geboorte en je gebruikt hem voornamelijk voor buik- en heupdragen.

Hij is bedacht om je kleintje er snel even in te zetten als hij of zij bijvoorbeeld niet meer wil lopen. Of omdat je baby net begint te huilen op het moment dat echt even ergens mee bezig bent. Na wat oefening heb je je kindje er binnen een minuut in zitten. Een ringsling is ook zeer geschikt voor baby’s die alles mee willen maken, omdat ze bij het heupdragen beter kunnen zien dan op het buikdragen.

Wat ook handig is, een ringsling is klein en past dus gemakkelijk in je tas en kan overal mee naar toe. Doordat je hem op één schouder draagt is hij niet geschikt om lange wandelingen mee te maken omdat je dan je rug en schouder scheef belast.

Je kunt er bijvoorbeeld wel even in de ochtendspits mee op en neer naar de kinderopvang. Waardoor je toch nog echt een samen momentje hebt. Je kindje zit er zo in en kan er gemakkelijk uit, je hebt ook geen tafels, stoelen of wat dan ook nodig. Gewoon jas aan, schoenen aan en in de ringsling. En dan lekker even genieten van wat je onderweg allemaal ziet.

Of juist in de avondspits, je weet wel dat moment net voor het eten waarop je kleintje honger heeft en er bij wil zijn, maar dat jij toch nog net niet klaar bent met koken of tafel dekken. Dat is nog zo’n moment waarop een ringsling super handig is. Je kleine zit er zo in en jij kunt net even die laatste dingen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *