Veilig ontdekken

Met ons kleine meisje hebben we ontdekt dat een draagdoek of draagzak toch ook veel veiligheid biedt. Er zit een soort van mama of papa filter tussen ons meisje en de wereld, waardoor ze heel ontspannen en op haar eigen tempo de wereld kan ontdekken. Je kent van de momenten dat kindjes in nieuwe situaties helemaal aan je vastplakken en bang reageren.

Op de kinderboerderij kunnen dieren soms imposant zijn, maar een eerste keer lekker op de rug bij mama zorgde voor een heel ontspannen wijs- en bèèèèhhh festijn. En ja, die armen die zijn er soms toch liever uit ook al worden ze koud. De tweede keer dat we naar de kinderboerderij gingen wilde ze er bijvoorbeeld al sneller uit en zelf gaan kijken. Ook bij papa op de rug kon ze op vakantie veilg zeehondjes te kijken, en heeft ze veel minder last van de drukte om haar heen.

Op deze manier de wereld ontdekken is voor ons kleintje echt een uitkomst, en is ze er klaar voor dan laat ze echt wel weten dat ze er uit wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *