Rekbare draagdoek in de zomer

De rekbare draagdoek en de zomer. De vraag is vaak of dit een goede combinatie is.

Deze vraag wordt vaak gesteld omdat een rekbare draagdoek zoals je hier op de foto ziet drie laagjes stof over elkaar heeft. Wat betekend dat het warmer is dan een geweven draagdoek. 

Soms wil je toch liever een rekbare draagdoek omdat deze een stuk zachter is, en gemakkelijk om je kindje in en uit te halen. Ik zou je dan aanraden om voor bijvoorbeeld de draagdoek op de foto te gaan. Dit is een hele dunne, maar toch zachte en sterke draagdoek met bamboe erin. Je kunt er zelfs kindjes tot 12 kg in dragen. Zorg dan wel dat je bij het hoofdje genoeg ruimte maakt voor frisse lucht en zet je kindje buiten een zonnehoedje op. Zorg verder dat je beiden weinig kleding (hemdje/rompertje) aanhebt zodat je beiden de warmte goed kwijt kan.

Dus kan het, ja zeker! En ik denk ook dat zelfs met drie lagen deze doek niet persé warmer hoeft te zijn als een dikke draagzak of draagdoek. Nog een klein dingetje wat je goed kan zien op de foto. De band om de buik (die je in mijn zij ziet) zit los. En dat hoort zo, dus een rekbare draagdoek is ook ideaal bij bijvoorbeeld een keizersnede als je nog wat langer last hebt van het litteken.