Doekbanen en hoogte van dragen

Ik ben weer terug van weggeweest! Net voor mijn vakantie heb ik weer een interessante scholingsdag gevolgd over onder ander de hoogte van het dragen en de manier waarop de doekbanen of schouderbanden van een drager lopen. Door goed te kijken waar de doekbanen lopen of hoe een drager gemaakt is kun je al snel zien waar deze op je rug of buik uitkomt en waar dat de ondersteuningspunten zitten. Hiermee kun je goed zien of dit op een prettige hoogte voor jou én je kindje is.

Deze ochtend ging voornamelijk over rugdragen en bijvoorbeeld schouder-, hoge rug-, of lage rugklachten en wat de invloed van het type drager dan wel de knooptechniek van een doek daarop is. Op de foto een voorbeeld van torso dragen wat handig is bij bijv. hoge rugklachten en/of schouderklachten.