Ergonomisch dragen

Ergonomisch dragen, wat is dat eigenlijk? Ergonomie is volgens één van de woordenboeken, de wetenschap die zich richt op het afstemmen van en omstandigheden op de eigenschappen van de mens waardoor mensen optimaal kunnen functioneren.

Dit betekent dus dat een drager voor jou en, niet onbelangrijk, ook voor je kindje goed moet zitten.

Als draagconsulent ga ik je in een consult niet alleen uitleggen hoe je een doek knoopt, ik beantwoord ook je vragen en geef je tips, maar nog belangrijker ik kijk ook samen met jou of je de drager op een voor jou én voor je kindje ergonomische manier gebruikt.

In de basis kun je ergonomisch dragen samenvatten naar 4 hoofdlijnen. Ik ga je de komende tijd meenemen langs deze lijnen, waarbij ik ook een voorbeeld geef van wel of niet op een ergonomische manier dragen.