De natuurlijke houding

Als eerste even vooraf: Wat is de natuurlijke houding van een baby of kindje.

Ik vind dat je dat op deze foto best goed kunt zien. Je ziet dat het kindje een bolle rug heeft. Dat is niet alleen omdat hij zo over de borst van zijn moeder ligt, dat is ook omdat zijn rug nog zo gevormd is. Verder zie je dat zijn voetjes mooi opgetrokken zijn, het lijkt of zijn moeder ze zo vasthoudt, maar dat doet hij ook zelf. Dat is voor hem een ontspannen houding.

Verder heeft hij zijn armpjes gebogen bij zijn borst.

De combinatie van deze drie punten maakt dat hij zonder veel inspanning zijn buikspieren en armen kan gebruiken om zijn hoofd op te tillen en te draaien. Daarnaast komt dit het dichtste bij de natuurlijk bolling van de rug die baby’s en kleine kindjes hebben waardoor hij hier heel ontspannen op de borst ligt te slapen.

Dít is de houding die je wilt ondersteunen met een draagdoek of draagzak. Hij ligt daar namelijk wel heel fijn, maar iedere ouder weet dat je armen, schouders en rug toch echt een keer gaan verzuren 🙂