Rugdragen

De vragen die binnenkwamen gingen over rugdragen. Dus bij deze een aantal posts om dat onderwerp verder uit te diepen.

Allereerst natuurlijk super leuk, want dat betekend dat er interesse is om kindjes langer door te dragen. Hoe fijn is dat voor jullie samen!

Je kan beginnen met rugdragen wanneer je kindje goed zijn hoofd op kan houden én zelfstandig kan blijven zitten. Als je al meer ervaring hebt of een draagconsult hebt gehad kan je eerder rugdragen met bij voorkeur een geweven draagdoek. Je kunt je kindje namelijk met een geweven doek steviger en beter vastknopen dan met een draagzak. Let op! je draagt met een rekbare doek nooit op de rug.

Gemiddeld gaan mensen rugdragen rond de 6 maanden. Je merkt ook dat het tijd is om op de rug te dragen wanneer je kindje meer wil zien en dat hij/zij voor jou misschien ook wat zwaar worden op de buik.

Rugdragen begint vaak met een stukje vertrouwen en handigheid omdat je er toch net niet helemaal goed bij kan en je kunt je kindje niet zien. Maar als je even terugdenkt aan de teken-spelletjes op de rug van de basisschool weet je dat er veel zenuwen op je rug zitten en dat je stiekem best veel voelt. Als je wilt zien hoe het met je kindje gaat neem dan een klein spiegeltje mee, dan kun je toch nog over je schouder kijken.

Wil je gaan rugdragen, maar weet je niet helemaal hoe, of vind je het lastig om erop te vertrouwen dat je je kindje op de rug krijg én hem ook nog stevig vastzet dan kun je altijd een consult boeken. We gaan dan eerst oefenen met een draagpop, waarna we voor het einde van het consult samen zorgen dat jij jouw eigen kindje met vertrouwen op de rug kan dragen. Volgende keer meer over rugdragen met een draagzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *