Knooptechniek

Zoals al aangegeven is de knooptechniek van een geweven en rekbare draagdoek anders.

Dit heeft als belangrijkste consequentie dat je een rekbare draagdoek alleen kan gebruiken voor het buikdragen, terwijl je een geweven draagdoek voor zowel buik-, heup- als rugdragen kunt gebruiken.  Dit is in verband met de veiligheid. Door de rek in een rekbare draagdoek kan een kindje dat gaat hangen of zich flink uitstrekt op de rug uit de draagdoek vallen.

Het grote voordeel van een rekbare draagdoek is dat je deze al kan voorbereiden, zodat je bijv. in het bos alleen je kindje erin hoeft te zetten, terwijl je met een geweven draagdoek van vooraf aan moet beginnen wat toch wat meer kunst en vliegwerk vereist om de punten van je doek moddervrij te houden. Natuurlijk heeft iedereen toch wel weer een persoonlijke voorkeur in de manier van knopen.