Warmte

Nog even verder over de verschillen tussen een geweven en een rekbare draagdoek. Het meest gehoorde argument is dat een rekbare draagdoek een stuk warmer is.

Nu is dat gedeeltelijk waar. Je kunt namelijk ook hele dunne rekbare draagdoeken kopen met bamboe erin waardoor dat ze veel dunner en veel luchtiger zijn dan de meest verkochte rekbare draagdoeken van een soort dik T-shirt stof.  Daarnaast kun je natuurlijk ook geweven doeken kopen die vrij dik zijn. En dan maakt het al helemaal niet zoveel uit.

Maar je kunt ook dunne draagdoeken kopen met linnen of wol, en daar gaat een rekbare draagdoek nooit tegenop kunnen, omdat je met een rekbare doek toch drie lagen over elkaar blijft knopen en bij een geweven draagdoek maar één.

Heb je nu een winterbaby, zou je juist weer voor een rekbare kunnen kiezen, omdat deze lekker warm is. Dus ook dit blijft echt een persoonlijke keuze.