Snelheid van uit- en aandoen

Een ander veelgehoord verschil is dat je een rekbare draagdoek gedeeltelijk geknoopt kunt laten om je kindje er uit te halen er weer in te zetten bijv. bij het verschonen van een luier of het voeden.

Dat is zeker zo maar ik heb de laatste tijd ook wel ervaren dat mensen het knopen van een rekbare draagdoek toch net wat meer friemelen vinden dan een geweven draagdoek. Dus of het echt tijd scheelt ben ik nog niet achter.

Dit friemelen heeft te maken met het maken van het zitje voor je kindje. Veel gebruiksaanwijzingen slaan dat over, maar die stap voorkomt wel dat de beentjes gaan bungelen.

Ik wil er wel graag bij vermelden dat als je er handigheid in krijgt dat je beide gevallen je kindje echt zo in én uit de doek hebt. Dus ook hier denk ik dat het echt persoonlijke voorkeur is. Wil je het eens proberen. Dan kun je altijd een uitzoek-consult boeken.