Overstrekken en over/onderprikkeling

De meeste vragen die ik krijg gaan over kindjes die zich uitstrekken of overstrekken wanneer ze in de drager gaan en ik wilde me hier in verdiepen. Dus afgelopen zaterdag heb ik weer een super interessante scholingsdag over dit onderwerp gevolgd. Hierin kwamen overstrekken, over- en onderprikkeling en voorkeurshoudingen aan bod.

Voor kindjes die door over- en/of onderprikkeling overstrekken is het super belangrijk dat ze leren ontspannen en dat wordt (aldus de kinderfysio) vaak getriggerd door ergens in de rug een bolling te creëren, en hoe kan dat nu beter dan in een ergonomische drager of goed geknoopte draagdoek.

Verder hebben we deze dag veel aandacht besteed hoe we ouders kunnen helpen om een kindje dat zo snel op prikkels reageert zo prikkelarm mogelijk in de drager kunnen zetten of knopen, en niet te vergeten eruit halen.

Dus heb jij een kindje dat zichzelf vaak overstrekt en wil je hem of haar (en jezelf) helpen ontspannen kijk dan eens op mijn website of één van de consulten bij je past.

Jullie gaan later weer meer lezen over voorkeurshoudingen.