Basisbevestigend dragen

Basisbevestigend dragen, dat was het onderwerp van mijn laatste scholingsdag bij de VDC.
Maar wat is nu basisbevestigend dragen? Dit slaat niet alleen op het dragen met een drager, maar vooral ook op het dragen van je kleintje in het algemeen. Het principe is dat je eigenlijk altijd zorgt dat de basis van je kindje, dus de billen en/of heupjes ondersteunt zijn. Dit geeft je kindje een geborgen en veilig gevoel. Dit kan zijn door de volgorde van oppakken van een aankleedkussen, maar ook bij het luierverschonen, of op de arm dragen. Maar waar deze dag vooral om ging, is hoe houd je daar tijdens een draagconsult rekening mee.

Deze dag werd gegeven door een collega die ook fysio is, en het is zo mooi om te zien hoeveel je stiekem al uit het gedrag (lees beweging) van een kleintje kunt opmaken, en hoe je zelfs bij een volwassene een aantal dingen terug kunt zien hoe die persoon als baby bewogen heeft. Onder andere de manier van omrollen en overstrekken.

Dus zeker weer een heel interessante dag met een mooi onderwerp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *