Prematuur dragen

In oktober heb ik een scholingsochtend gevolgd over prematuur dragen. We hebben daar het één en ander geleerd over wat aandachtspunten zijn rondom prematuur geboren kindjes bij het dragen. Het komt namelijk veel voor dat deze kindjes overstrekken. Dit sluit weer aan bij een masterclass over voorkeurshoudingen en overstrekken die ik een aantal jaar geleden gevolgd heb. Voor overstrekkende kindjes is het namelijk extra belangrijk om een goed passende ergonomische drager uit te zoeken, omdat ze dan beter leren hoe ze kunnen ontspannen.

Deze kindjes hebben vaak ook veel huidhonger. Hoe fijn is het dan om ze lekker dichtbij te dragen. Dit kan natuurlijk in een daagdoek of draagzak, maar denk ook eens een een kangaroo top. Dit is heel weinig ‘gedoe’ en zit heel lekker. Let wel op, dit is dus geen drager maar gaat juist over de druk die je hiermee geeft. Dit werkt voor veel kindjes lekker ontspannend. Hiermee kun je lekker samen zitten op de bank of op bed.

Verder is het voor deze kindjes extra belangrijk dat ze goed ondersteund worden in verband met de nog verder te ontwikkelen spieren. Verder vind ik het persoonlijk nog steeds belangrijk dat ook na een draagconsult de gekozen drager goed overlegd wordt met de betrokken medisch geschoolde professionals.